TEST: Her er de bedste VPN-udbydere

De bedste VPN-udbydere er dem, der giver dig det bedste produkt til den bedste pris. Dette betyder, at de bedste VPN-udbydere ikke nødvendigvis er de billigste. Men der skal være overensstemmelse mellem pris og kvalitet. Søger du efter den bedste VPN, så skal du ikke vælge en gratis VPN-udbyder. Vurderingen af en VPN-udbyder har blandt andet at gøre med udbyderens garanti for, at dit privatliv sikres. Det er ligesom meningen med overhovedet at have VPN, at du skal have privatliv, også når du navigerer i cyberspace. Derfor nytter det ikke, hvis VPN-udbyderen kontrollerer dig. Så er du lige vidt.

Udbydere, der tilbyder gratis VPN, har gerne den ulempe, at de indsamler data om dig, som udbyderen så sælger videre. For at VPN giver mening, skal du have fat i en udbyder, der ikke ‘logger’, altså ikke følger din færden på nettet. Når udbyderen ikke indsamler data om dig, er der heller ikke noget at sælge videre.

Denne garanti for privatliv må du så betale lidt for. Men det er faktisk ret billigt at sikre dit privatliv online. For et sted mellem 15-40 kr. om måneden kan du få god VPN. Foruden garantien for beskyttelse af dit privatliv er der også spørgsmålet om udbyderens servere. Dette er også vigtigt, endda på flere måder.

Den gode VPN-udbyder har rigtig mange servere, spredt over det meste af verden. Især er det vigtigt, at udbyderen har servere i netop de lande, du er mest interesseret i. Som dansker vil du sikkert gerne have, at din VPN-udbyder har servere i Danmark, så du kan være anonym, men stadig på dansk grund.

Samtidig har du måske interesse i at kunne se amerikansk Netflix. Hvis dette er tilfældet, skal du sikre dig, at VPN-udbyderen har et pænt antal servere i USA. Du må derfor hos den enkelte udbyder tjekke, hvor mange servere de har, og hvor serverne er placeret.

Servernes placering og kvalitet betyder også noget for den hastighed, du kan regne med, når du er online via VPN-udbyderens server. Det er jo dette, der er ‘fidusen’ ved VPN, at din forbindelse krypteres via udbyderens server. Du bør derfor undersøge brugernes vurdering af hastighed hos forskelige udbydere.

Desuden skal VPN-programmet være kompatibelt med forskellig styresystemer, det skal være brugervenligt, og der skal være god support, gerne på dansk. Samtidig er det rart, hvis VPN-abonnementet dækker flere af dine enheder, nogle udbydere giver dækning til helt op til 10 enheder.

Ingen VPN-udbydere er perfekte på alle parametre. Men nogle er klart bedre end andre på visse parametre. For eksempel roses ExpressVPN for deres meget hurtige servere. De lever op til deres navn og giver reelt din internetforbindelse et boost.

Udbyderen NordVPN har også hurtige servere, deres program kan anvendes på alle styresystemer, og så giver de ubegrænset download. Dette sidste er også værd at tage med, for nogle VPN-udbydere har nemlig en grænse for hvor meget, du kan hente fra nettet.