Fastspeed hurtigt og billigt internet

Fastspeed er en forholdsvis ny aktør på markedet for bredbåndsforbindelser i Danmark. Fastspeed tilbyder grundlæggende to produkter, nemlig bredbånd via Tv-kabel (coax) eller via fibernet. Begge dele tilbydes til lave priser for høj hastighed. I sommeren 2021 har Fastspeed tilbud, så du ikke skal betale gebyr for oprettelse. Samtidig får du ekstra fordele med i pakken, for eksempel gratis lydbøger et par måneder.

Konceptet er ganske enkelt: Du kan få hurtigt internet hos Fastspeed via fibernet for 299-349 kr. om måneden, alt efter hvor du bor, eller du kan få bredbånd via Tv-kabel (coax) til 249 kr. pr. måned. Inkluderet i prisen på abonnementet er en trådløs router samt flere 2-måneders prøveabonnementer på TV, lydbøger og mere til. Priserne er klart i den lave ende af markedet, og Fastspeed er da også hurtigt blevet mægtig populære.

På Fastspeed.dk kan du indtaste din adresse og få besked straks, om du kan få den ene eller anden – eller begge – typer bredbånd. Med hensyn til fibernettet er det jo sådan, at ikke alle danskere har adgang til det endnu. Der findes forskellige aktører, som etablerer fibernettet rundt omkring i landet, blandt andre TDC.

Udbydere af bredbånd, som altså her Fastspeed, lejer sig så ind på operatørens fibernet. Fastspeed har været om sig og har adgang til fibernet hos en række danske leverandører, foruden TDC også hos Nordenergi, EWII, Norlys og OneFiber. På den måde bliver fibernettet rimeligt dækkende, og der er en god chance for, at du vil kunne få fibernet hos Fastspeed. Men prisen afhænger af fibernettets operatør.

Det hele afhænger af din adresse. Er der i dit boligområde fibernet fra en af de nævnte operatører, vil du kunne få fiberbredbånd hos Fastspeed. Priserne svinger som sagt fra 299-349 kr. pr. måned alt efter hvilken operatør, der har fibernettet. Tjek det ved at indtaste din adresse på fastspeed.dk.

Har du mulighed for at få fiberbredbånd hos Fastspeed, så er det ikke inkluderet i Fastspeeds pris at få installeret fibernet, hvis du bor i privatejet bolig. Etablering af fibernet koster 2.500-3.000 kr., afhængigt af afstanden fra din bolig til fiberkablerne ude i vejen. Grundbeløbet for etablering af fiberforbindelse er på 2.500 kr. Dette gælder, hvis der maksimalt er 30 meter fra fiberkablet ude i vejen og ind til din hoveddør.

Uanset hvilken af de nævnte operatører, der forvalter fibernettet i dit område, får du tilbudt den samme høje hastighed for download, nemlig 1.000 Mbit/s. For upload gælder det, at alle operatører ligeledes tilbyder 1.000 Mbit/s, undtagen TDC, der tilbyder 500 Mbit/s for upload. Alle operatører giver en lidt lavere garanteret hastighed, nemlig 900/900 Mbit/s, TDS giver 900/450 Mbit/s. Hvilket i øvrigt er rigeligt.

Viser det sig, at du ikke kan få fibernet via Fastspeed på din adresse, er der i stedet en god mulighed for, at du kan få bredbånd via Tv-kabel (coax). Her tilbyder Fastspeed hastighed på 1.000/100 Mbit/s for henholdsvis down- og upload, garanteret hastighed er her 900/90 Mbit/s. Det er stadig en hurtig forbindelse, men som du ser, er hastigheden for upload via coax klart langsommere en ved fiber.

Fastspeed har aftaler med mange boligforeninger, og bor du i sådan en forening er der en god chance for, at du kan få bredbånd enten via fiber eller coax. Samtidig er der den fordel, at du i en boligforening ikke skal betale for fuld etablering af fibernet, forudsat at boligforeningen har etableret fiberkabler i foreningen. Dette betyder, at du sparer en stor del af etableringsomkostningerne. Tjek det med din boligforening.