Er mobilt bredbånd en god sommerhus løsning?

Brug mobilt bredbånd når dit wifi svigter

Når du anvender mobilt bredbånd, er der dog også andre ting end udbyderens dækning, du skal tage i betragtning. Du er afhængig af signalet fra en antenne i alle fald, og selvom det naturligvis især er vigtigt, at din nuværende mobil bredbåndsløsning har adgang til et netværk, der hvor du er, spiller også en række andre forhold ind på din forbindelse – dels når du er indendørs, dels når du er udendørs, især når du bevæger dig.

mobilt bredbånd

Indendørs, udendørs, i bevægelse

Indendørs kan din forbindelse blive forstyrret af forskellige materialer som beton, glas og stål. Dette betyder, at din forbindelse til internettet kan blive ustabil, hvis du opholder dig i en bygning omgivet af de nævnte materialer. Udendørs er det selvsagt store ting som høje bygninger og bakker, der kan komme imellem dig og signalet fra antennen. Når du er på farten, vil signalet også kunne blive påvirket, hvis du bevæger dig i tog eller andet transportmiddel, fordi bakker og den slags kommer mellem dig og antennen.

4G med høj kapacitet

Som det fremgår, kan du ikke forvente den samme stabile kvalitet af mobilt bredbånd som af en almindelig, stationær bredbåndsforbindelse. På den anden side er det mobile bredbånd blevet væsentligt forbedret de senere år, dækningen af antenner er udbygget markant, og med 4G-teknologien er kapaciteten for overførsel af data blevet langt større og hurtigere end tidligere med 3G. Dette med data er vigtigt for dig.

Dataforbrug

Når du benytter en traditionel, stationær bredbåndsforbindelse med kabeltilslutning, behøver du ikke bekymre dig om hvilke mængder data, du ‘forbruger’. En almindelig bredbåndsforbindelse, hvad enten det er via fiber, DSL eller Coax, beregner ikke dit forbrug af data. Men det gør en mobil bredbåndsforbindelse.

Hvor meget data bruger du?

‘Data’ er her i realiteten den tid, du er online, kombineret med det, du foretager dig online. Dine forskellige aktiviteter online forbruger en vis mængde data. Opdatering af Facebook for eksempel forbruger mellem 50-200 KB, mens en time, hvor du streamer film eller serier i HD, forbruger 600 MB. Streaming af musik forbruger normalt omkring 1 MB i minuttet, nogenlunde det samme som et videoopkald på Skype.

Hvordan måles data

Systemet med at måle datamængde er i øvrigt sådan her: 1 GB = 1.024 MB, mens 1 MB = 1.024 KB. Det er især levende billeder af høj kvalitet, i HD, der forbruger data. En spillefilm, der varer et par timer, forbruger således mere end 1 GB af dine data. Så du skal være realistisk i forhold til dit forbrug af data, når du vælger hvilken type abonnement på mobilt bredbånd, du vil have. Abonnementet bør passe til dit forbrug.