Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Alle a-kasser udbetaler nemlig dagpenge efter samme regler og satser, for det er lovbestemt. For at få dagpenge ved ledighed er det derfor i princippet ligegyldigt, hvilken a-kasse du er medlem af. Men selvom du kun vil i a-kasse for at få økonomisk sikkerhed ved ledighed, kan det måske alligevel betyde noget, om en bestemt a-kasse yder en god service. Det er nu engang rarest at blive behandlet godt og kompetent.

Sammenlign a-kasser for at finde den bedste

Ser du på sammenligningsider over a-kasser på nettet, så skal du lede efter prisen. I stedet er der tale om en – i hvert fald delvis – prioritering i forhold til ‘bedste a-kasse’. For det første er de øverste fem a-kasser på listen typisk alle sammen henvendt til alle faggrupper. Du er derfor sikker på, at disse a-kasser vil optage dig som medlem. For det andet ligger priserne på kontingenter i den lavere ende.

Sammenlign a-kasser på popularitet

Dernæst, efter prisen, er angivet nogle fordele og ulemper ved den enkelte a-kasse, og derpå den enkelte a-kasses fordeling af kontorer i Danmark, og endelig udviklingen i medlemstallet angivet i procent. Dette sidste er angivet, fordi det fortæller noget om den pågældende a-kasses popularitet. Hvis medlemmerne strømmer til, må der være en positiv grund til det. Omvendt hvis folk flygter fra en a-kasse.

Hvor ligger kontorerne?

Også kontorernes geografiske placering i landet kan være interessant, fordi du jo – i al fald i tilfælde af ledighed – skal møde op på a-kassen ind imellem. Du vil således se, at de øverste fem på listen alle har kontorer mange steder i Danmark, hvilket er en fordel og kan betragtes som en service til medlemmerne.

Bedst i test

Mest interessant, måske udover prisen, er at de samme to a-kasser ofte dukker op, FTF-A og Krifa, er kåret som ‘testvindere. FTF-A fordi den er den billigste a-kasse i kategorien, mens Krifa får topkarakter, simpelthen fordi den giver mest værdi for pengene.

Find den bedste a-kasse til dig

Sammenlign a-kasser for at finde den bedste a-kasse til netop dig. Tjek nettet og kig på de forskellige muligheder, vurder prisforskelle, popularitet, service og sørg selvfølgelig for at sikre dig, at den pågældende a-kasse optager alle faggrupper som medlemmer, eventuelt din specifikke faggruppe.